Τηλέφωνα Ανάγκης : 6974-37-36-37 / 210 80 52 925

ΟΛΙΚΕΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΧΙΟΥ

Ολικές Αρθροπλαστικές Ισχίου

αρθροπλαστική ισχίου

 

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Με τον όρο ολική αρθροπλαστική ισχίου αναφερόμαστε στην αντικατάσταση του ισχίου του ασθενούς στις περιπτώσεις όπου η άρθρωση δείχνει να έχει υποστεί σημαντική φθορά (π.χ. αρθρίτιδα). Η αντικατάσταση του γοφού, λαμβάνει χώρα και ένα νέο ισχίο παίρνει τη θέση του. Το ισχίο αυτό, αποτελείται αποκλειστικά από μεταλλικά και πλαστικά μέρη. Η χειρουργική αυτή επέμβαση αποτελεί τη μοναδική λύση όταν όλες οι υπόλοιπες συντηρητικές θεραπείες αποτυγχάνουν να απαλλάξουν τον ασθενή από το έντονο άλγος που βιώνει , με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την καθημερινότητα του και την ποιότητα βάδισής του.

Πλεονεκτήματα ολικής αθροπλαστικής ισχίου

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εγχείρησης ο χειρουργός απομακρύνει χόνδρους και μέρος των οστών που έχουν υποστεί μεγάλη φθορά και τα αντικαθιστά με νέα τεχνητά μέλη. Η επιλογή από τον ασθενή της ολικής αρθοπλαστικής ισχίου μπορεί να του προσφέρει:

 • Αμεση ανακούφιση από τον πόνο.
 • Σημαντική βελτίωση της λειτουργίας της άρθρωσης.
 • Βελτίωση στο περπάτημα και σε άλλες έντονες καθημερινές δραστηριότητες.

Τεχνικές ολικής αρθροπλαστικής ισχίου

Με μία γρήγορη έρευνα, μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως οι προσεγγίσεις για την επέμβαση αυτή είναι πολυάριθμες. Εύλογο είναι να αναρωτηθεί ο ασθενής ποια είναι η καταλληλότερη για τον ίδιο.

Οι δύο πιο μοντέρνες τεχνικές προσπέλασης του ισχίου για την διενέργεια αρθροπλαστικής είναι οι: AMIS και Superpath . Οι δύο αυτές τεχνικές εγγυώνται πολυ καλά μετεγχειρητικά  αποτελέσματα και ωφελούν στο μέγιστο τον ίδιο τον ασθενή για αρτιο και γρηγορότερη αποκατάσταση.

AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery)

Η τεχνική AMIS εντάσσεται στην κατηγορία των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών προσεγγίσεων. Οι προσεγγίσεις αυτές χαρακτηρίζονται από μικρές τομές στο δέρμα και από τη διατήρηση των μυών και τενόντων. Η πρόσθια προσπέλαση ή AMIS είναι η μόνη τεχνική που ακολουθεί τις αρχές αυτές. Έχει το αποκλειστικό πλεονέκτημα να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο «μονοπάτι», που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τραυματισμού ορισμένων δομών όπως τένοντες, μύες και νεύρα. Όλες οι υπόλοιπες προσεγγίσεις συσχετίζονται με ζημιά στις συγκεκριμένες δομές και το μόνο που εξασφαλίζουν είναι μικρές τομές.

Πλεονεκτήματα ολικής αθροπλαστικής ισχίου AMIS

Με την επιλογή της εν λόγω τεχνικής ο ασθενής επωφελείται από τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Μειωμένο μετεγχειρητικό άλγος
 • Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο
 • Σημαντικά λιγότερη απώλεια αίματος
 • Ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Superpath

Η χειρουργική προσέγγιση Superpath αποτελεί την πιο σύγχρονη και καινοτόμα μέθοδο ολικής αρθροπλαστικής του ισχίου. Πραγματοποιείται κατα κόρον σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία τα τελευταία χρόνια. Με την τεχνική αυτή αποφεύγεται η χειρουργική εξάρθρωση του ισχίου. Έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αναδομήσει το ισχίο, δίχως τον τραυματισμό τενόντων και μυών, κρίσιμων για την λειτουργία του γοφού.

Πλεονεκτήματα ολικής αθροπλαστικής ισχίου Superpath

Με την αποφυγή αποκόλλησης των μυών, μέσω της μοντέρνας αυτής προσέγγισης υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Ελαχιστοποιούνται το τραύμα, ο πόνος και η αιμορραγία
 • Επιτυγχάνεται η διαφύλαξη των μυών, τενόντων και μαλακών μορίων
 • ʼμεση κινητοποίηση και έξοδος από το νοσοκομείο
 • Φυσιολογική αίσθηση του ισχίου μετά την επέμβαση
 • Ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στην καθημερινότητα

Με την επίσκεψη στο ιατρείο μας , θα ενημερωθείτε εκτενέστερα για όλες τις παραπάνω χειρουργικές επιλογές , καθώς και για τις παλαιότερες κλασικές προσεγγίσεις . Με την σωστή καθοδήγηση και συζήτηση γίνεται η επιλογή της κατάλληλης για εσάς προσέγγισης και μετεγχειρητικού πλάνου.

Scroll to Top